Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Έφαγε ο Μάκης γαμοπίλαφο στην Courchevel;

Το σκάνδαλο Siemens και ότι διαρρέεται σχετικά με τη διακίνηση "μαύρου" χρήματος έχει ήδη διαποτίσει την πολιτική και δημοσιογραφική "πιάτσα". Οι πολιτικοί, ως συνήθως, βάλονται (κρίση δικομματισμού, ένεκα) και οι δημοσιογράφοι "αποκαλύπτουν". Οι "αποκαλύψεις" των δημοσιογράφων στοχεύουν στην απάντηση του ερωτήματος: "Ποιοί πολιτικοί εμπλέκονται στο χρηματισμό από τα ταμεία της Siemens;". Οι "αποκαλύψεις" των δημοσιογράφων στοχεύουν στην παραγωγή, εύπεπτου από το κοινό, υλικού πολιτικού σκανδάλου. Οι "αποκαλύψεις" των δημοσιογράφων στοχεύουν στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών συντήρησης της κρίσης του δικομματισμού.
Εκείνο, όμως, που ΔΕΝ αγγίζουν, ΔΕΝ συζητούν, ΔΕΝ θέλουν να απαντήσουν είναι το ερώτημα:"Ποιοί ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ εμπλέκονται στο χρηματισμό από τα "μαύρα" ταμεία της Siemens;". Η μεθοδολογία με την οποία διακινείτο "μαύρο" χρήμα από τη Siemens είναι πανομοιότυπη με αυτή που έχει ήδη αποκαλυφτεί για το πως έχει διακινήσει ο Θέμος τα δικά του "μαύρα": βαλίτσες με μετρητά, κινήσεις μέσω off-shore εταιρειών και ταξίδια στην Ελβετία και Γαλλία. Επίσης, ο ίδιος ο Θέμος έχει καταγγείλει "σχέσεις" συναδέλφων του δημοσιογράφων - εκδοτών (ΔΟΛ, Ψυχάρης) με εταιρείες όπλων και αεροσκαφών. Είναι σαφές και ταυτόχρονα πολύ λογικό οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για τέτοιες προμήθειες να προσβλέπουν στην δημιουργία επικοινωνιακών, εκβιαστικών πολιορκητικών κριών για να μπορέσουν να "περάσουν" στους "αρμόδιους" και στη κοινή γνώμη τη θέση τους. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται χρήματα για να πλήρωθεί η εκτέλεση του συμβολαίου.
Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το γεγονός ότι το "Πρώτο Θέμα" της 10-2-08 καταπιάνεται με το θέμα της διακίνησης του "μαύρου" χρήματος της Siemens με βαλίτσες σε Ελβετικά, Γαλλικά ή Αυστριακά χιονοδρομικά κέντρα. Παρ' όλα αυτά η 5η σελίδα της εφημερίδας προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτηματικά! (βλπ. εικόνα). Εκεί ο Θέμος στέλνει ένα SMS στο Μάκη: "Δεν ήμουν εκεί, Μάκη". Δηλαδή, ο Θέμος θεωρεί αναγκαίο να επισημάνει ότι ο ίδιος δεν ήταν στην Courchevel, ενώ το θέμα Siemens δεν "δείχνει" (μέχρι στιγμής) δημοσιογράφους.
Γιατί, άραγε, υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα;
Γιατί, επισημαίνεται αυτό ιδιαίτερα στο Μάκη;
Ξέρει κάτι ο Θέμος για βαλίτσες από τη Siemens;
Ξέρει κάτι ο Μάκης για βαλίτσες από τη Siemens;
Μήπως ο Θέμος επισημαίνει ότι δεν ήταν αυτός εκεί, για να καταδείξει ότι ξέρει ποιός ήταν εκεί;
Μήπως ο Θέμος εννοεί ότι ήταν Δημοσιογράφος εκεί;
Μήπως ο Θέμος εννοεί ότι ήταν ο Μάκης εκεί;
Η απάντηση μπορεί, ίσως, να δοθεί αν κάποιος ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν των εκπομπών του Μάκη. Συγκεκριμένα, ο Μάκης έκανε τουλάχιστον 3 εκπομπές ΚΑΤΑ του τ. υφυπουργού Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ανέλαβε (μετά τις εκλογές του 2004) να παρακολουθήσει και αξιολογήσει την εκτέλεση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία SAIC (SAIC, Siemens, ALTEC, ΔΙΕΚΑΤ, Singular κά) για το c4I. O κ. Μαρκογιαννάκης, όπως εξήγησε ο ίδιος σε μία από τις εκπομπές οργάνωσε μια ομάδα τουλάχιστον 20 ειδικών για την παρακολούθηση της εκτέλεσης μιας σύμβασης προϋπολογισμού 250 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Αμέσως αναδύθηκαν τα προβλήματα και προσδιορίστηκε το παραδοθέν έργο: 5% !!! Το c4I έπρεπε να λειτουργήσει την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων όσο ήταν δυνατόν και στη συνέχεια να παραδοθεί σωστά και ενταγμένο στην κρατική λειτουργία. Αυτό οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστερήσεις πληρωμών, αφού η ενδελεχής αξιολόγηση του παραδοτέου ήταν δεδομένη και επιβεβλημένη.
Ήταν προφανές ότι ο πολιτικός προϊστάμενος αυτής της διαδικασίας αποτελούσε "βαρίδι". Η Ελευθεροτυπία, τότε, δημοσίευσε είδηση από τη συνέλευση των μετόχων της κοινοπραξίας SAIC στην οποία αναφερόταν ότι οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για την δυσκολία (ίσως και αδυναμία) είσπραξης χρημάτων από το Ελληνικό δημόσιο. Το "βαρίδι", λοιπόν, δημιουργούσε πρόβλημα και έπρεπε να εξοντωθεί(?)
Το ρόλο αυτό φαίνεται ότι ανέλαβε ο Μάκης, ο οποίος σε όλες τις εκπομπές έδωσε ρεσιτάλ διαβολής μέχρι την ώρα 1:45πμ και παράσταση "κωλοτούμπας" αμέσως μετά, όταν ο Μάκης επέτρεπε στον κ. Μαρκογιαννάκη να απαντήσει τηλεφωνικά στις διαβολές. Αφού, λοιπόν, δίνονταν ΟΛΕΣ οι απαντήσεις από τον υφυπουργό ο Μάκης αναφωνούσε: "Εντάξει! θα κατεβώ στα Χανιά να φάμε μαζί γαμοπίλαφο!".
Τελικά, ο Κος Μαρκογιαννάκης αναγκάστηκε σε παραίτηση για εντελώς άλλους λόγους από αυτούς που του "έστησε" ο Μάκης: Μεταδόθηκε υποκλαπείσα συζήτηση με πολιτικούς φίλους, στην οποία μιλούσε ανάρμοστα για τον Κο Λινό. (εισαγγελέα του Αρείου Πάγου). Αμέσως μετά, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης Κος Βουλγαράκης επανέφερε τον Κο Μαρκογιαννάκη στο υπουργείο ως ειδικό σύμβουλο για την παρακολούθηση της σύμβασης για το c4I!
Εμείς, βέβαια, δεν μάθαμε ποτέ αν ο Μάκης έφαγε γαμοπίλαφο στα Χανιά, αντίθετα αναρωτιώμαστε αν " Έφαγε ο Μάκης γαμοπίλαφο στην Courchevel;"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχος υποθηκοφύλακαςς μέχρι και βουλευτής

Υπόθαλποι βίας και τρομοκρατίας είναι κατά τα λεγόμενα της κ.Λαμπέλ μια Al Kaida (βάση) συμμορίας στη Σκύρο, και διαπράτει “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” καθώς όπως “είπε ότι η διαφθορά είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και συνδέεται άμεσα με τη φτώχεια, τη βία και την τρομοκρατία...

Τα φαινόμενα αυτά δρουν και βασιλεύουν εν επίγνωση συνειδήσεως, θέση και δυνάμει των υπόθαλπων της διαφθοράς στη Σκύρο

“Ας μη θεωρούμε ποτέ τα ανθρώπινα δικαιώματα ως δεδομένα. Ας τα ενισχύσουμε, ας τα προστατεύσουμε, ας τα υπερασπιστούμε, ας διασφαλίσουμε ότι αποτελούν μια ζωντανή πραγματικότητα, ότι είναι γνωστά, κατανοητά και ότι τα απολαμβάνουν όλοι και παντού. Συχνά εκείνοι που χρειάζονται περισσότερο την προστασία των δικαιωμάτων τους, είναι εκείνοι που πρέπει να ενημερωθούν για την ύπαρξη της Διακήρυξης, καθώς και για το ότι υπάρχει για αυτούς.”

Ποιες οι υποχρεώσεις και ευθύνες του δημάρχου απέναντι στους "πολίτες" της Σκύρου σε σχέση με διαπλεκόμενους "ιδιώτες” πολιτικούς

Γιατί αρνείται να αποδεχθεί την ανάγκη της αποδοχής του τοπογραφικού, έστω αυτού του επιμέρους τμήματος του ευρύτερου βοσκοτοπιού του Δήμου ο δήμαρχος της Σκύρου? Είναι εκπρόσωπος “πολίτης” του Δήμου ή πολιτικός εκπρόσωπος “ιδιώτών” ή είναι και αυτός διαπλεκόμενος δι' ιδία συμφέροντα χορτονομής και γι' αυτό συμπλέει με τους καταπατητές “ιδιώτες”

Υπόκειται σε υποχρέωση ιεραρχική? σε υψηλότερα ιστάμενους, που τον εγκαθίδρυσαν, διαπλεκόμενους στην πολιτική

Γιατί δεν προσφεύγει σε διοικητικά μέτρα?