Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ Bloopers

(Οπως δημοσιεύτηκε στο press-gr)

Η κοινή λογική και ο insider...

Μια απάντηση στους Bloopers
...
Κύριοι,
Πρέπει να δώσω μια άμεση απάντηση στους Bloopers γιατί η δημοσιογραφική προσέγγισή τους με το κατάλληλο επιστημονικό περιτύλιγμα ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ την άποψη ενός σκεπτόμενου ΠΟΛΙΤΗ και ταυτόχρονα μεταφέρει στα blogs τη γραμμή των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη διαμόρφωση κλίματος αντίστοιχο των χαλκείων των 8.
Εγώ ο ΠΟΛΙΤΗΣ, αναρωτήθηκα ΜΟΝΟ για το εξής: "Γιατί οι δημοσιογράφοι που όλα τα ξέρουν και για όλα φωνάζουν δεν λένε τίποτα για την πληροφορία που περιέχεται στο header του αρχείου mpeg που αντιστοιχεί στο video των 3:50'; Εκεί μπορεί να δει κανείς ΠΟΤΕ δημιουργήθηκε και ΠΟΤΕ προσπελάστηκε!" (βλπ insider-see.blogspot.com). Δηλαδή, το ΜΟΝΟ που θα ήθελα να γνωρίζω ως πολίτης ήταν η ημερομηνία και η ώρα που προσπελάστηκε το αρχείο που υπάρχει στον οπτικό δίσκο που αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο του εκβιασμού. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι αυτή η πληροφορία υπάρχει σε κάθε αρχείο, αναρωτήθηκα γιατί δεν δημοσιοποιείται.
Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για το οπτικό υλικό, αλλά για την ουσία:ΠΟΤΕ έγινε η συρραφή των καρέ του video; Γνωρίζω πολύ καλά ότι ούτε ποιός, ούτε πώς, ούτε ποιό PC είναι δυνατόν να ανασυρθούν από το header του αρχείου. Γι' αυτό και ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκα σε αυτά τα στοιχεία. Ούτε spam έκανα, ούτε τον έξυπνο έκανα. Ένα ή δύο σχόλια έκανα ΜΟΝΟ. Απλά, απάντησα στον SNB που με αποκάλεσε "ουρακοτάγκο" και στον VG "τεχνικό blooper", που με αποκάλεσε "πίθηκο"!
Οι αναγνώστες μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μου κάνοντας δύο πολύ απλά τεστς:
1. Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε folder του δίσκου σας. Επιλέξτε View->details. Στη στήλη Date Modified αναφέρεται η ημ/νια και η ώρα modification του αρχείου.
2. Διαλέξτε ένα mpeg αρχείο από τον υπολογιστή σας και με ένα προγραμμα όπως το NERO "κάψτε" το σ' ένα DVD ή CD. Ανοίξτε μετά το "καμμένο" και κάντε ότι κάνατε στο τεστ 1. Θα δείτε ότι η ημ/νια και η ώρα είναι ίδιες με αυτές του πρωτότυπου αρχείου του δίσκου σας.Τόσο απλά πράγματα είπα. Κοινή λογική δηλαδή. Μάλιστα, αυτά είναι πρωταρχικά μαθήματα Επιστήμης υπολογιστών (βλπ. Operating Systems, Andrew Tanenbaum, Prentice-Hall International υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο που εξηγεί Τι είναι αρχείο!).
Να σημειώσω επίσης τα εξής:
1. Δεν είμαι Νεοδημοκράτης
2. Είμαι ένας σκεφτόμενος ΠΟΛΙΤΗΣ
3. Δεν είμαι αυτός που νομίζετε
4. Κρατώ την ανωνυμία μου γιατί σας ΦΟΒΑΜΑΙ
5. Γράφω σε blog μόνο για να πω κάτι άλλο από αυτά που ακούω και βλέπω στα ΜΜΕ.
6. Σας σχολιάζω γιατί μεταφέρετε τη γραμμή των ΜΜΕ εδώ. Το θεωρώ αλαζονικό και φασιστικό.
Μετά απ'όλα αυτά και τις τελευταίες εξελίξεις θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Γιατί ύστερα από 1 μήνα Ζαχοπουλειάδας ισχύει η εξίσωση κομιστής=εκβιαστής; Έχετε απάντηση γιατί όλοι όσοι τρώνε τις σάρκες τους είναι ΟΛΟΙ του χώρου ΣΑΣ;
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
insider

1 σχόλιο:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

επιμένεις και το παίζεις και ΙΤ...

το $index και το $attribute και το logfile, υπάρχουν στα ntfs και hpfs συστήματα αρχείων. Τα στοιχεία στο header του mpeg είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ενδεχομένως υπάρχουν στο σύστημα αρχείων δεδομένης και της πιθανότητας αντιγραφής και άρα αλλοίωσης της ημερομηνίας δημιουργίας του αρχείου. Τα xxx-books δεν ορίζουν σαφώς και δεσμευτικά τα περί attributes των αρχείων στο "ευρετήριο" του cd.

Το σχόλιο αυτό δεν σου το αφήνω για να "δικαιωθώ", αλλά μόνο γιατί αν και για αρχάριους, το ζήτημα έχει ένα κάποιο τεχνικό ενδιαφέρον.
Μην επιμένεις σε κάτι που δεν γνωρίζεις επαρκώς, αντίθετα, θεώρησέ το ως μια καλή ευκαιρία να το ψάξεις περισσότερο.

καλό μεσημέρι.